top of page

Dermapen 4, microneedling

Jag arbetar med Dermapen 4, den mest effektiva behandlingen på marknaden för exempelvis akne, akneärr, rynkor, fina linjer, förstorade porer, förtjockad hy och solskadad hy.

Vad är då Dermapen?
Dermapen orsakar en kontrollerad skada i huden med hjälp av 16 tunna, sterila engångsnålar och en unik vertikal teknik med automatisk vibrerande funktion, som skapar upp till 1920 microkanaler i huden per sekund på ett djup av 0,2-3,0 mm som gör det möjligt att slussa in aktiva ämnen, som till exempel hyaluronsyra, ned på djupet i din hud. Som en naturlig reaktion på nålningen vill kroppen reparera skadan och börjar producera nytt kollagen och nya kapillärer. Resultatet blir en föryngring av huden samt en bättre struktur och kondition.

Vem kan göra Dermapen?
En Dermapen-behandling kan utföras på alla hudtyper/hudfärger. Oftast behövs en behandlingskur om 3-6 behandlingar (fler vid mer omfattande problem/skada med 2-8 veckors intervall. Behandlingstiden är 30-60 minuter, beroende på hur stort område som ska behandlas. Många ser resultat redan efter första behandlingen.

Efter behandlingen syns oftast en lätt rodnad, som bevis på att behandlingen har skapat en inflammatorisk process. Mängder av tillväxtfaktorer har frigjorts, som bidrar till nybildning av kollagen, en föryngring av huden, samt en förbättring av hudstrukturen. Rodnaden brukar lägga sig efter några timmar.

Du kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen. De eventuella reaktioner som du kan uppleva ett par dagar efteråt är torrhet, flagnande, lätt rodnad och lite svullnad.

Du rekommenderas att:
Undvika att ta på det behandlade området de första timmarna
Undvika att duscha/bada/rengöra det behandlade området samma dag som det har behandlats
Byta till ett rent örngott
Inte anväda make up under de första 12 timmarna
Använda rena handdukar och badda det behandlade området torrt de första dagarna
Följa din behandlares rekommendationer vad gäller hudvårdsprodukter och din hudvårdsrutin

Undvik följande aktiviter i 48 timmar efter din Dermapen-behandling:
Direkt UV-exponering (sol eller solarium). Använd alltid solskydd när du vistas i solen
Hård fysisk träning
Varma bad, jacuzzi eller bastu
Swimmingpool/klorvatten eller bad i havet


Använd inte produkter med AHA, BHA eller PHA-syror, retinoider, bensoylperoxid, alkohol eller hydrokinon minst en vecka efter din Dermapen-behandling.

bottom of page